Wanneer u te maken krijgt met een gewonde, opgezwollen of geïnfecteerde voet, dan is het vaak niet mogelijk uw gewone schoenen te dragen. Maar ook als het wel mogelijk is gewone schoen te dragen, is dit niet raadzaam. Een gewonde of opgezwollen voet heeft ruimte nodig om te herstellen. Knellend schoeisel is absoluut af te raden. Bovendien is het erg belangrijk dat uw voet en het verband schoon blijft en niet in aanraking komt met vuil.
Verbandschoenen of verbandsloffen zijn de ideale oplossing voor kwetsbare voeten. Het merk Pulman heeft een uitgebreid assortiment kwaliteits verbandschoenen en -sloffen die het genezingsproces van uw voet(en) ondersteunen.

 

 

Wat is een verbandschoen

 

Een verbandschoen is een zachte schoen die u draagt over het verband om uw voet. De schoen biedt bescherming tegen vuil en geeft uw voeten maximale steun. Verbandschoenen zijn door middel van klittenband zowel aan de voorkant als aan de achterkant te openen; u vouwt hem als het ware om uw voeten en bepaalt zelf welke druk het prettigst aanvoelt. De schoenen zijn licht van gewicht en dragen comfortabel. De anti-slipzool is geschikt voor buitengebruik en geeft u grip.
De verbandschoenen van Pulman kunt u gerust in de wasmachine wassen. Op 40 graden komen ze weer fris uit de machine en zijn ze snel droog. Bovendien zijn de schoenen met een anti-bioticum behandeld die bacteriën tegen gaat.

Het weefsel waaruit de schoen is vervaardigd zorgt voor luchtcirculatie waardoor uw voeten een prettige temperatuur krijgen.

 

 

Het verschil tussen een verbandschoen en een verbandslof

 

Ook de verbandslof is dankzij de klittenband sluitingen geschikt voor elke voet. Het verschil zit hem in de zool en de instap. Alhoewel de zool ook een anti-slip laag heeft, is deze niet geschikt voor een ruwe ondergrond. Daarnaast ligt de nadruk bij een verbandslof op comfort, terwijl het bij een verbandschoen gaat om ondersteuning van de voet. De instap is bijzonder ruim, maar de slof kan niet in zijn geheel uitgevouwen worden.
De uitvoering van de verbandslof is verder identiek aan de verbandschoen: zowel de Pulman verbandschoen als de Pulman verbandslof zijn vervaardigd uit stof welke is voorzien van anti-bioticum.

 

 

De verschillende uitvoeringen

 

Bij de Totale Zorgwinkel hebben wij verschillende uitvoeringen van Pulman verbandschoenen in ons assortiment. Elke schoen heeft zijn eigen kenmerken. Zo is het model Pulman Space Extra een verbandschoen met extra veel ruimte. Dit gaat echter niet ten koste van de ondersteuning voor uw voet, want de Space Extra is een hoog model schoen. Dit geldt ook voor de Pulman New Way. Dit model heeft een sportievere uitstraling.
De Pulman New Laurel is meer te vergelijken met een sandaal. Dit model is uitgevoerd met open teen, waardoor er meer ruimte aan de bovenkant en zijkanten voor uw tenen ontstaat. De Pulman New Haarlem daarentegen is juist een robuuste, hoge schoen die optimale stevigheid biedt. De Pulman New Comfort heeft dezelfde eigenschappen, maar heeft een andere look.
Kijken we naar de verbandsloffen, dan zijn de Pulman Birdy en New City lage modellen. De sloffen zijn geschikt om binnenshuis te gebruiken en zijn bijzonder comfortabel en licht uitgevoerd.

 

Algemene kenmerken

 

De verbandschoenen en verbandsloffen hebben een wasbare inlegzool. U kunt ook uw eigen steunzool in de schoen of slof dragen. De bijgeleverde leesten zorgen ervoor dat de schoen in model blijft na het wassen.
Alle modellen kunnen zowel door dames als door heren worden gedragen. Ze worden per paar geleverd. Over het algemeen lopen de maten van maat 35 tot en met maat 48. Bepaalde modellen zijn alleen verkrijgbaar in blauw en zwart, de Pulman New Comfort en de New City zijn in meerdere kleuren verkrijgbaar.

 

  • Tot slot een overzicht van de belangrijkste kenmerken van Pulman:
  • • Dankzij de vrije luchtcirculatie blijven uw voeten op een optimale temperatuur.
  • • De modellen zijn geschikt voor alle voetbreedtes.
  • • De verbandschoenen kunnen in zijn geheel worden opengevouwen en aan de vorm van de voet worden aangepast.
  • • Een Pulman verbandschoen of -slof is licht van gewicht, buigzaam en stabiel en heeft een isolerende zool met anti-slip laag.
  • • De inlegzool is uitneembaar en kan worden gewassen in de wasmachine. Ook kunt u uw eigen orthopedische steunzool in de schoen dragen.
  • • De schoenen kunnen met de hand of in de wasmachine worden gewassen op 40 graden.
  • • Ze zijn vervaardigd uit sneldrogend materiaal. Bijgeleverde polystyreen leesten zorgen ervoor dat de schoen zijn model behoudt.
  • • Een anti-bioticum behandeling voorkomt schimmels, bacteriologische infecties en zweetvoeten en houdt de stof fris.